Δημιουργήστε ιστορίες μέσω του Motion Design (Βασική εκπαίδευσή)


 

Tutor: Adel Sanoussi

Ο Adel Sanoussi γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, μεγάλωσε στη Βεγγάζη-Λιβύη ζώντας τον πόλεμο στη Λιβύη επί Καντάφι το 1987.  Τώρα ζει παντρεμένος με τη Γυναίκα του Χαρά Βασιλειάδου στην Αθήνα, όπου έχουν γεννήσει την κόρη τους.

Το 1998 ξεκίνησε τις σπουδές στου τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στη Πάτρα ενώ παράλληλα ξεκίνησε Θέατρο δίπλα στον Κώστα Φιλίππογλου, Design δίπλα στον Σπύρο Αγοριανίτη ενώ έκανε μαθήματα ιστορίας τέχνης με τον Ανδρέα Ιωαννίδη. Είναι ένας πολυπράγμων δημιουργικός που εργάζεται σε διαφορετικά μέσα της τέχνης όπως το Video, Θέατρο, Digital art, Design, Projection Mapping, industrial design και Installations.
Σαν δημιουργικός προσπαθεί να δημιουργήσει νέους κόσμους, για αυτό και ασχολήθηκε εκτενέστερα με τον ψηφιακό κόσμο ενώ στο θέατρο δημιουργεί ιστορίες και θεατρικά μαζί με τους ηθοποιούς του. Αγαπάει τη ψηφιακή τέχνη και έχει ασχοληθεί εκτενέστερα για να συνδέσει το digital art με τον αναλογικό κόσμο, μέσα σε αυτά έχει κάνει την πρώτη θεατρική παράσταση με projection mapping στην Ελλάδα (Crentarius). Έκτοτε δούλεψε με low polygons για να πραγματώσει τα σκηνικά αυτής. Αυτό το καιρό ασχολείται με την ψηφιακή θραύση, και πως αυτή μπορεί αυτό να δημιουργήσει τοπία και χώρους που έχουν τη δική τους αφήγηση.
Δημιούργησε τη πρώτη του θεατρική παράσταση το 2002 Devised play με τίτλο «need 2 argue» στο θέατρο Επίκεντρο – Πάτρα.
Έκτοτε στη Πάτρα ανέβασε:
«Σήγμα εις τη Ν» – 2003 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών,
«Breathe 1 sec» – 2005 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη – Πάτρα.
«Hello μ’ακούς» – 2004 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών.
Γυρνώντας στην Αθήνα το 2007 δημιούργησε τον δικό του θίασο «pulse», όπου συνεχίζουν ως σήμερα.
Τα έργα που έχει ανέβασει είναι:
«Moth» – 2009 Θέατρο Altera Pars.
«Crentarius» – 2012 Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
«Aisha» – 2016 Πόλη Θέατρο.
Σαν δημιουργικός (Creative Drector/Design) έχει εργαστεί σε πολλές διαφημιστικές εταιρίες στην Αθήνα και έχει αποσπάσει βραβεία για το έργο του.
2015 – Motion Served – Behance.
2015 – Ένα Ermis Silver και Ένα Ermis Bronze.
2014 – Δύο Ermis Gold και ένα Ermis Bronze.
2012 – Ένα Ermis Silver.
2008 – Ένα Ermis Gold.
2006 – Daily Deviation – Deviant art.

Ασχολείται και με το industrial design σε συνεργασία με την εταιρία sentio solutions στη Silicon Valey. SF και δημιουργεί ένα wearable device που αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα ανθρώπων με κατάθλιψη.

https://vimeo.com/adelsanoussi
https://www.facebook.com/
@adelsan (twitter)