| | |

Παραγωγή κινηματογράφου: ο ρόλος του/της παραγωγού από την ιδέα ως τη διανομή μιας ταινίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σκηνοθέτες και σεναριογράφους (που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις ως προς το πώς να τοποθετήσουν τα κινηματογραφικά σχέδιά τους στην Ελληνική και διεθνή αγορά) και εν δυνάμει παραγωγούς.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να γίνει αντιληπτός ο ρόλος του/της παραγωγού και όλων των αναγκαίων διαδικασιών για την επιτυχή πραγματοποίηση μιας ταινίας.


Εισηγήτρια: Βίκυ Μίχα
Η Βίκυ Μίχα (Απόφοιτος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / Μεταπτυχιακό στην Παραγωγή και το Σενάριο από το Northern Media School του Sheffield Hallam University) δουλεύει ως παραγωγός στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Αγγλία τα τελευταία δέκα χρόνια.
Από το 2008 έως το 2017, συνεργάστηκε με την Boo Productions και το 2011 ανέλαβε ως υπεύθυνη του κινηματογραφικού τμήματος.
Από το 2016, εργάζεται ως associate producer στη Σουηδική-εταιρεία παραγωγής Momento Film σε όλα τα επίπεδα των διεθνών συμπαραγωγών και στην ανάπτυξη του τμήματος μυθοπλασίας της εταιρείας.
Το 2017 ξεκίνησε την εταιρεία Heretic Asterisk Film and Media Consulting σε συνεργασία με την Heretic Creative Producers και τη Heretic Outreach, με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης, marketing και distribution για διεθνείς παραγωγούς.
Τέλος, από το 2017, συνεργάζεται με το φεστιβάλ Animasyros Festival + Agora ως συντονίστρια του πρώτου και μοναδικού Pitching Forum για ταινίες animation στην Ελλάδα.
H φιλμογραφία της ως παραγωγός συμπεριλαμβάνει τις ταινίες 15 του Ζαχαρία Μαυροειδή (στο post-production), ΕΠΑΦΗ του Τώνη Λυκουρέση (στο post-production) NOCTURNE του Κωνσταντή Φραγκόπουλου (Athens & Thessaliniki IFF 2016, Galway IFF 2017), OSCURO ANIMAL του Felippe Guerrero (Rotterdam IFF Tiger Competition 2016 / Premio Cooperacion Espanola San Sebastian IFF ), MODRIS του Juris Kursietis (Special Mention New Directors San Sebastian IFF / Contemporary World Cinema Toronto IFF),  καθώς και διάφορες μικρού μήκους ταινίες που παρουσιάστηκαν σε σημαντικά φεστιβάλ (Βερολίνο, Στοκχόλμη, Ρόττερνταμ κ.α.)
Ως βοηθός παραγωγού έχει συνεργαστεί στις ταινίες  ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ (Υποψήφια για Oscar Καλύτερης Ξένης Ταινίας 2011 / Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμα Κάννες 2009) του Γιώργου Λάνθιμου, 4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ του Ρένου Χαραλαμπίδη, ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ της Brigitte Rouan.
Είναι απόφοιτος των προγραμμάτων επιμόρφωσης παραγωγών EAVE και του Eurodoc, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή σεμινάρια παραγωγής (Focal Digital Production Challenge, Ekran, MFI Script 2 Film Workshop, EP2C Post-Production Workshop).