| | |

Αυτός ο κύκλος 11 μαθημάτων θα προσφέρει μια πλατφόρμα για τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να διερευνήσουν κινητικές και σωματικές δράσεις στον κινηματογραφικό τομέα.

Εκπαίδευση θα δοθεί στην αρχή κάθε τάξης, βασισμένη στο Butoh και την θεατρική τεχνική, ανοιχτή σε όλους και χωρίς συγκεκριμένο επίπεδο, που ζητείται για τη μετακίνηση της βιωσιμότητας. Εργαλεία θα δοθούν έτσι
ώστε να προετοιμάσουν το σώμα και να αναπτύξουν το κινητικό δυναμικό του
καθενός.

Σε μια πιο κινηματογραφική διάσταση, θα επικεντρωθούμε στο νόημα και τη χρήση του κεντραρίσματος, στη σημασία της «οπτικής γωνίας» και στον τρόπο εισαγωγής της κίνησης ώστε να διαφωτίσει τη δραματουργική πρόθεση.


Εισηγήτρια: Justine Goussot

Η πρώτη περίοδος της ζωής της, από την ηλικία των πέντε ετών, είναι αφιερωμένη στη μουσική. Πολύ αργότερα, ενώ ασχολείται με τη Φιλοσοφία στο University of Bordeaux, αρχίζει να εξετάζει σοβαρότερα τον Σύγχρονο Χορό (φυσικά είχε ήδη χορεύει στο παρελθόν). Ξεκινάει πολύ εντατικά την κατάρτιση, κάνει δυναμική βελτίωση με χορό και κάνοντας «cachets» με «Orchestre« και, παρά την πρόσφατη ηλικία της (σύμφωνα με την πολιτική νομοθεσία αυτού του τομέα), καταφέρνουν να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση, με τον Alain Gonotey’s επαγγελματική κατάρτιση, στο Conservatoire του Μπορντό, στη συνέχεια με τη Nina Dipla (σχολή Wolfgang) στο Παρίσι. Ταυτόχρονα, αρχίζει να μαθαίνει ινδικό κλασσικό χορό, πρώτα Bharatnatyam, και στη συνέχεια Kathak. Θα πάει αρκετή ώρα στην Ινδία για να μάθει αυτό το στυλ.

Σε συνεργασία με τους γάλλους χορογράφους, την Karlotta Ikeda (Butoh), τον Alain Gonotey, Florence Peyramond, και χορεύοντας για διάφορες παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο του Μπορντό, δημιουργεί την εταιρεία της La Lali.cie, γράφοντας τα εξής κομμάτια: «Zarathustra», «Akedia »,« De l’instant où », Η Ινδία σε μετάφραση , Et les Bacchantes, που είναι σαν enfermées »(έργο σε εξέλιξη),« Μην ξυπνάτε την Ευρυδίκη »ταινία ακόμα σε περιοδεία για φεστιβάλ και διαγωνισμούς,« Ελευθέρωση».

Αφού βρισκόταν στο Παρίσι για σύμβαση εκπαιδευτικού το 2012, αποφασίζει, για προσωπικούς λόγους και από κάθε λογική, να έρθει στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με τον Lilo Baur για το Lakmé, στη, το Saint Etienne στο Παρίσι, και γράφει τη χορογραφία για μια μικρή ταινία στο Εθνικό Θέατρο των Nices (Danc.e, Aliki kontziou-Gousa, Cumana, Πανεπιστήμιο του Bordeaux …) και ασχολείται σοβαρά με την κοινότητα του Axis Syllabus (Frey Faust). Η τελευταία της εμπειρία είναι από ελεύθερες εκδηλώσεις (Φεστιβάλ μουσικής του Αγίου Λαυρεντίου, Θεάτρου Ντόρα Στράτου, Νιάρχου, Θεάτρου Κακογιάννη και εναλλακτικών χώρων), με Kathak Recitals, Σύγχρονες παραστάσεις και Μουσική, παίζοντας με το έργο Klezmer Yunan. Σήμερα εργάζεται στο Ωδείο Αθηνών ως Σύγχρονος δάσκαλος και συνεργάζεται με την λυρική Όπερα, προσφέροντας σωματική εκπαίδευση για λυρικούς τραγουδιστές.