| | |

Μία πρώτη επαφή με τα στάδια υλοποίησης μίας κινηματογραφικής ταινίας.
Ανάπτυξη του πρότζεκτ, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου και προϋπολογισμού, υλοποίηση φακέλου παρουσίασης και προώθησης του πρότζεκτ, προσπάθεια ανεύρεσης χρηματοδότησης και διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί φορείς, αναζήτηση καλλιτεχνικών συντελεστών και σύσταση της καλλιτεχνικής ομάδας, ο δρόμος προς την υλοποίηση.
Εισαγωγή στους ρόλους του Παραγωγού, Σκηνοθέτη ,Σεναριογράφου,των λοιπών καλλιτεχνικών συντελεστών και της ομάδας παραγωγής.
Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν με μελέτες περιπτώσεων (case studies).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Tα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις έννοιες της παραγωγής και τις ανάγκες για την υλοποίηση μίας ταινίας ή σε νέους κινηματογραφιστές που επιθυμούν να κάνουν την πρώτη τους ταινία.
Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι σπουδαστές και απόφοιτοι κινηματογραφικών σχολών,χωρίς ή με ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία ή λάτρεις του κινηματογράφου χωρίς αντίστοιχο υπόβαθρο που επιθυμούν να κατανοήσουν τα στάδια και τις ανάγκες μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

 

Εισηγήτρια: Μάρια Ρεπούση

H Μάρια Ρεπούση γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Παραγωγή και του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, με ειδίκευση στο Marketing.

Εργάζεται ως  διευθύντρια παραγωγής σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ και αναλαμβάνει ως παραγωγός επιλεγμένα πρότζεκτ με την επωνυμία Wholewave.

www.wholewave.com
mrepousi@intowholewave.com