Σεμινάρια για την 7η τέχνη & τον πολιτισμό στον Πειραιά

Το Psarokokalo σας προσκαλεί στην Καστέλλα, με Δωρεάν ανοιχτά διαδοχικά σεμινάρια κινησιολογίας την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 22:30.
Με εισηγητές την Μαρία Κατσανδρή, την Justine Goussot & τη Δήμητρα Χαριλάου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους. Καθώς και σε ηθοποιούς, χορευτές, εμψυχωτές  που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν την σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά & σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία πάνω στην κιν/ση, καθώς τα μαθήματα και η προσέγγιση ξεκινούν από τις βασικές αρχές.

Πρόγραμμα TΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00 με 19:00  Σώμα και φωνή μπροστά στην κάμερα

ΒΙΟ Μαρία Κατσανδρή

Γεννήθηκε στο Chicago Illinois, ΗΠΑ. Σπούδασε στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ του ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ. Μελέτησε επίσης για 3 χρόνια στο Παρίσι, σεμινάρια σχετικά με την κινησιολογία. Είχε παίξει: Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, Κλασικό Θέατρο, Ευρωπαϊκό Μοντέρνο Θέατρο, Ελληνικό Σύγχρονο Θέατρο. Δασκάλα για 18 χρόνια για μαθητές του θεάτρου. Κινηματογράφος, Τηλεόραση, Παραγωγός ραδιοφωνικού προγράμματος. Για 40 χρόνια είναι στο ON Stage.


19:00 με 21:00 Τοποθεσία & Κίνηση. Πώς ο χώρος αφηγείται μια ιστορία

ΒΙΟ Justine Goussot

Η πρώτη περίοδος της ζωής της, από την ηλικία των πέντε ετών, είναι αφιερωμένη στη μουσική. Πολύ αργότερα, ενώ ασχολείται με τη Φιλοσοφία στο University of Bordeaux, αρχίζει να εξετάζει  σοβαρότερα τον Σύγχρονο Χορό (φυσικά είχε ήδη χορεύει στο παρελθόν). Ξεκινάει πολύ εντατικά την κατάρτιση, κάνει δυναμική βελτίωση με χορό και κάνοντας «cachets»  με «Orchestre« και, παρά την πρόσφατη ηλικία της (σύμφωνα με την πολιτική νομοθεσία αυτού του τομέα), καταφέρνουν να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση, με τον Alain Gonotey’s επαγγελματική κατάρτιση, στο Conservatoire του Μπορντό, στη συνέχεια με τη Nina Dipla  (σχολή Wolfgang) στο Παρίσι. Ταυτόχρονα, αρχίζει να μαθαίνει ινδικό κλασσικό χορό, πρώτα Bharatnatyam, και στη συνέχεια Kathak. Θα πάει αρκετή ώρα στην Ινδία για να μάθει αυτό το στυλ.

Σε συνεργασία με τους Γάλλους χορογράφους, την Karlotta Ikeda (Butoh), τον Alain Gonotey, Florence Peyramond,   και χορεύοντας για διάφορες παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο του Μπορντό, δημιουργεί την εταιρεία της La Lali.cie, γράφοντας τα εξής κομμάτια: «Zarathustra», «Akedia», «De l’instant où», Η Ινδία σε μετάφραση , Et les Bacchantes, που είναι σαν enfermées »(έργο σε εξέλιξη),« Μην ξυπνάτε την Ευρυδίκη» ταινία ακόμα σε περιοδεία για φεστιβάλ και διαγωνισμούς, «Ελευθέρωση».

Αφού βρισκόταν στο Παρίσι για σύμβαση εκπαιδευτικού το 2012, αποφασίζει, για προσωπικούς λόγους και από κάθε λογική, να έρθει στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με τον Lilo Baur για το Lakmé, στη, το Saint Etienne στο Παρίσι, και γράφει τη χορογραφία για μια μικρή ταινία στο Εθνικό Θέατρο των Nices  (Danc.e, Aliki kontziou-Gousa, Cumana, Πανεπιστήμιο του Bordeaux …) και ασχολείται σοβαρά με την κοινότητα του Axis Syllabus (Frey Faust). Η τελευταία της εμπειρία είναι από ελεύθερες εκδηλώσεις (Φεστιβάλ μουσικής του Αγίου Λαυρεντίου, Θεάτρου Ντόρα Στράτου, Νιάρχου, Θεάτρου Κακογιάννη και εναλλακτικών χώρων), με Kathak Recitals, Σύγχρονες παραστάσεις και Μουσική, παίζοντας με το έργο Klezmer Yunan. Σήμερα εργάζεται στο Ωδείο Αθηνών ως Σύγχρονος δάσκαλος και συνεργάζεται με την λυρική Όπερα, προσφέροντας σωματική εκπαίδευση για λυρικούς τραγουδιστές.

21:00 – 22:30 Υoga για Όλους

Σε αυτή την πρακτική,  ερχόμαστε σε επαφή με την αναπνοή μας, μέσω ειδικών τεχνικών αναπνοής – pranayama – ,  σε επαφή με το σώμα μας μέσω των ειδικών στάσεων – asanas – , διαλογιζόμαστε και  χαλαρώνουμε. Ερχόμαστε στο κέντρο μας , μένοντας σταθεροί και άνετοι σε μια συγκεκριμένη θέση – stiram sukham asanam.
Μια πρακτική που ωφελεί το σώμα μας, το μυαλό και  τον νου, ταυτόχρονα.
Απευθύνεται σε όλους και πάντα προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός , έχοντας οδηγό την αρχή της ahimsa – όχι βία.

ΒΙΟ Δήμητρα Χαριλάου

Τo 2013, μπήκε στην ζωή  της γιόγκα και ξεκίνησε η “μεταμόρφωση”. Ευγνώμων για τον δάσκαλο της Μιχάλη Φιλίνη, όπου στην Ghyta Yoga School, δίπλα του ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 500 ωρών. Έκτοτε, συνεχίζει την πρακτική της, παρακολουθώντας δασκάλους και μεθόδους. Κρατάει όλα αυτά που  ταιριάζουν στην προσωπική της ιδιοσυγκρασία και προσπαθεί εν συνεχεία να τα μεταδώσω. Μαθήτρια και δασκάλα του φιλοσοφικού συστήματος της Yoga, εστιάζω στη Hatha Yoga και Vinyasa Yoga έχοντας πάντοτε οδηγό την αγαπημένη μου αρχή της Ahimsa – όχι βία. Σας προσκαλώ σε ένα βιωματικό ταξίδι, μεταδίδοντάς σας τις εμπειρίες που έχω και εγώ η ίδια μέσα από την προσωπική μου πρακτική.

 

Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε από κοντά

Καραγεώργης Σερβίας 3, Καστέλλα, Πειραιά
Τ. 210 422 1925, 693 090 2022
Ε. info@psarokokalo.eu